Johanna och Petra efterlyser berättelser från Älvsbyn för att samla dem i en bok

09 MAJ 2011
Skrivet av :
Johanna Öberg och Petra Backteman

Johanna Öberg och Petra Backteman efterlyser goda, spännande, fängslande, roliga och dramatiska berättelser från Älvsbyn med omnejd.


– Vår vision är att hitta och välja ut 100 fascinerande berättelser som inspirerar och berör; skriva ner dem och samla ihop dem i en bok. Varje historieberättare kommer att presenteras med namn, ålder och ort efter sin historia, men det kommer även att finnas utrymme att vara anonym om någon så önskar, berättar Johanna.

Tillsammans med Petra Backteman vädjar hon till alla älvsbybor som sitter på en berättelse att höra av sig.
”Alla har vi någon gång hört en historia som på det ena eller andra sättet fascinerat oss – en historia som fått tiden att stanna, håret att resa sig på armarna och hjärtat att slå ett extra slag. Alla har vi lyssnat till människor som väckt tankar och visioner; kanske har de pratat om någon inspirerande person som följt sina drömmar, fångat ett ögonblick eller övervunnit svåra hinder. Det kan vara en händelse som på det ena eller andra sättet bidragit till förändring – kanske handlar det om mod, civilkurage, en främling som gjorde skillnad eller helt enkelt en vardaglig situation som fick en särskild betydelse”, skriver tjejerna i ett utskick som de kallar för Berättarglädje.

– Vi tror att det finns en oändlig skatt av inspirerande berättelser i Sveriges avlånga land som bara väntar på att bli nedtecknade och lästa, säger Johanna.
Du som har en egen berättelse eller känner någon som har en fascinerande historia uppmanas att tipsa Johanna och Petra.
– Du behöver inte vara orolig får skriv- eller språkfel. Det rättar vi till. Den som önskar kan berätta sin historia muntligen för oss, säger Johanna.
Johanna Öberg driver eget företag och Petra har studerat två år vid Skrivarakademin i Stockholm.
– Detta projekt är en dröm att inspirera andra människor som vi just nu håller på att förverkliga, säger Johanna.

Johanna och Petra nås på e-post: berattargladje@gmail.com 
eller telefon
Petra Backteman, 070- 355 90 21
Johanna Öberg, 070- 855 65 62

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.