Hjulafton för jakthundar med vittring på björn

22 MAJ 2011
Skrivet av :

Normalt brukar det jagas harar på hundkapplöpningsbanan vid Kanisbergets fot i Älvsbyn.
Men i helgen var det björn på menyn.
Anledningen var att Älvsby jaktklubb genomförde test av jakthundar med en så kallad permobjörn på hjul.
– Det verkar finnas ett stort intresse. Och behovet av hundar som kan spåra björn är stort. Det finns ju numera så mycket björn i våra trakter, säger Eskil Wiklund, webbansvarig för Älvsby jaktskytteklubb.

För hundägarna är det också en trygghet att få se hur deras hundar reagerar när de möter björn.
– Det är bra att få veta om de blir rädda eller inte. Om hunden skräms av björnar kan det ju leda till en farlig situation för ägaren/jägaren om ett möte skulle inträffa. Är hunden rädd kanske den söker skydd hos sin husse eller matte med björnen springande efter.
Se fler bilder från arrangemanget på: http://www.alvsbyjsk.se/Bildgalleri/Permobjorn110522.htm

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.