Hjulafton för jakthundar med vittring på björn

22 MAJ 2011
Skrivet av :

Normalt brukar det jagas harar på hundkapplöpningsbanan vid Kanisbergets fot i Älvsbyn.
Men i helgen var det björn på menyn.
Anledningen var att Älvsby jaktklubb genomförde test av jakthundar med en så kallad permobjörn på hjul.
– Det verkar finnas ett stort intresse. Och behovet av hundar som kan spåra björn är stort. Det finns ju numera så mycket björn i våra trakter, säger Eskil Wiklund, webbansvarig för Älvsby jaktskytteklubb.

För hundägarna är det också en trygghet att få se hur deras hundar reagerar när de möter björn.
– Det är bra att få veta om de blir rädda eller inte. Om hunden skräms av björnar kan det ju leda till en farlig situation för ägaren/jägaren om ett möte skulle inträffa. Är hunden rädd kanske den söker skydd hos sin husse eller matte med björnen springande efter.
Se fler bilder från arrangemanget på: http://www.alvsbyjsk.se/Bildgalleri/Permobjorn110522.htm

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.