Heta känslor när Älvsbyn och Piteå delade på poängen

20 MAJ 2011
Mitko Kabakchiev är en riktig profil och matchvinnartyp. Han gjorde också Älvsbyns andra mål.

Älvsbyns fotbollsherrar visar stark moral.
I matchen mot Piteå 2 kom laget igen efter två målmässiga underlägen och räddade en poäng genom att spela 2-2 (0-1) hemma på Älvåkra. Det innebär att ÄIF efter tre omgångar fortfarande är obesegrade.
– Nu siktar vi bara uppåt, säger Staffan Renlund, tränare.

Här jublar Fredrik Johansson och Oscar Lundberg (5) över Mitkos mål när bollen går i nätmaskorna.

Matchen mot Piteå blev en tuff drabbning med starka känslor och många gula kort.
– En het match, erkänner Renlund.

Det var stundtals rena brottningsmatchen.

Gästerna började bäst och gjorde 0-1 redan efter sju minuter genom Linus Johansson.
– Första spelade vi inte bra, medger Renlund vars manskap ändå lyckades hålla tätt resten av halvleken.

Peter Lundberg är en bollbegåvning som med bättre kondition lätt skulle platsa högre upp i seriesystemet.

– Backlinjen fick slita ont på grund av vårt spel.
Älvsbyns starka fyrbackslinje höll hemmalaget kvar i matchen tillsammans med målvakten Marcus ”Mojje” Lundgren.
– Mojje gjorde några viktiga räddningar, säger Renlund.
Andra halvlek inleddes med en målexplosion. Två minuter efter pausvilan kvitterade Peter Lundberg på straff.
I matchminut 50 tog Piteå återigen ledningen genom Anderas Lindahl. En ledning som de bara fick behålla i en minut sedan Mitko Kabakchiev återigen kvitterat för Älvsbyn.
Resten av matchen blev ett ställningskrig med en hel del tuffa närkamper och irritation bland spelarna.

Erik Norén höll tungan rätt i mun och spelade bra liksom hela fyrbackslinjen.

Huvuddomaren André Samuelsson från Luleå viftade med gula kortet många gånger.
– Resultatet blev väl ganska rättvist till slut, tycker Renlund.

Fredrik ”Freud” Johansson (19) borde ha blivit matchvinnare men fick sitt mål felaktigt bortdömt för offside. Bilden är tagen i en annan situation.

Men faktum är att Älvsbyn skulle ha haft ett mål till. Inhopparen Fredrik ”Freud” Johanssons mål med tio minuter kvar att spela dömdes felaktig bort för offside.
När passningen slogs hade ”Freud” en Piteåback i ryggen som han vände bort och sprang förbi.
– Jag tyckte avblåsningen var tveksam. Men jag stod ju inte i linje och har svårt att bedöma om det var offside eller inte, säger Renlund.
Undertecknad befann sig dock vid tillfället i speakerkuren nästan i linje med ”Freud” vid den aktuella spelsekvensen. Och någon offside var det inte.

Viktor Lundström också som vanligt bra men borde kanske ha släppt bollen till medspelare lite tidigare vid några tillfällen.