Helena hoppas på vårdplatser till Älvsbyn

04 MAJ 2011
Skrivet av :

Blivande kommunalrådet Helena Öhlund, s, hoppas på OBS-platser till Älvsbyns vårdcentral.
–  Landstinget och kommunerna ligger i förhandling och tills någon lösning kommer till stånd avvaktar landstinget med att öppna OBS-platser. Jag hoppas man kommer till samförstånd, svarade Helena Öhlund när hon medverkade i en chatt med läsarna på Norrbottens-Kurirens webbtidning. OBS-platser är landstingsbetalda vårdplatser utanför sjukhusen nära hemmet.
– Våra äldre färdas i ambulans. På något sätt är Älvsbyn i ett vakuum, vi anses ligga för nära kusten och är samtidigt för lite glesbygd.
I dag saknar Älvsbyn OBS-platser men är enligt Öhlund lovade två platser. Men löftet lades i malpåse sedan bråket om OBS-platserna i Haparanda blossade upp.

Helena Öhlund fick under chatten också en fråga om planer på seniorboende i Älvsbyn. Hon redogjorde för kommunens strategi kring den framtida äldreomsorgen.

I går kom också resultatet av organisationen Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Älvsbyn kättrar uppåt som en raket.  I det fallet hyllade Helena Öhlund Bill Nilsson och kommunala näringsavdelningen.
Enligt Öhlund är sysselsättningfrågorna kommunens viktigaste uppgift.

Även den återuppståndna musikskolan, vars nedläggning blev en fallgrop för socialdemokraterna i valet, kom upp som diskussionsämne i chatten.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.