Grillat var det här

26 MAJ 2011
Skrivet av :

På torsdagskvällen bjöds det upp till Grilltävling på Stogatan arrangerat av Köpmannaföreningen. Jan-Olof Lindström (Janne) chef för Konsum möte Ulf Burström (Uffe) chef för ICA som ställde upp vid var sin grill, med nästan samma meny men med lite variation i förberedelser som marinad och tillbehör.

På grillbrickan kunde vi finna entrecote, fläskytterfile, lök, tomater, champinjoner m.m. Övriga delar av grillningen höll de tävlande för sig själva.

Fyra sakkunniga domare fanns på plats; Britt Hällerstrand, Helena Öhlund, Anders Lindh och Stefan Johansson som lät sig väl smaka av Ulf och Jannes gastronomiska anlag vid grillen förmedlat av kvällens konferencier Kjell Nilsson.

Här har vi domarnas utlåtande. Janne vann upplägg, Uffe bästa klädsel, Janne bästa serveringsteknik och slutligen Uff bästa grillning. Med andra ord oavgjort 2-2, så gott hopp om en fortsättning finns.

Ett nytt kul inslag i gatubilden på Storgatan en lite småkylig kväll med extra öppet längs Storgatan i Älvsbyn, som många i publiken verkade g(r)illa.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.