Folkhögskolan en 60-åring som bara blir vitalare med åren

08 MAJ 2011
Skrivet av :
Johanna Borgenstål var en av eleverna som fanns på plats under Folkhögskolans dag.

Älvsby Folkhögskola fyller 60 år.
En jubilar som bara blir piggare med åren.
På lördagen firades Folkhögskolans dag. Det stora dragplåstret var löparstafetten Älvsbyn Runt (läs mer om tävlingen i annat inlägg).
Men besökarna bjöds som vanligt på mycket annat; tipspromenad, lotterier, elevernas egna utställningar, möbelutställningen Reborn (läs även om denna i annat inlägg) plus att elever och lärare fanns på plats för att berätta om folkhögskolans förträffliga utbildningar.
En av dem var Johanna Borgenstål som för en tid sedan kom hem från sitt volontärarbete i Vietnam. Hon satt och sålde rättvisemärkta varor i skolans Fair Trade-shop.
Johanna har några veckor kvar av sin volontärutbildning.
Frågan om hur det var att komma hem från Vietnam har hon ofta fått.
– Det var jätteskönt att komma hem men samtidigt tråkigt att åka därifrån. Tiden i Vietnam var fantastisk, framförallt människorna, men mina nära och kära finns här, svarar Johanna.

Någon är vinnare till denna förträffliga grill som var första pris i ett lotteri där behållningen går till Folkhögskolans Fair Trade Shop.

Matilda Viklund, lärare på Volontärlinjen, berättade att behållningen från trägrillen som lottades ut går till att utöka sortimentet i Fair Trade-shopen.
För sugna serverades också grillat med rotsaksgratäng och kantarellsås till lunch i restaurangen.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.