Bröderna Stenvall avgjorde matchen mot Hemmingsmark

23 MAJ 2011
Petrus Johansson (till vänster) och Oskar Ögren (till höger) grattar
målskytten Martin Stenvall. Målskyttens bror, Johan (10), som slog
passet skyndar också fram för att fira.

Bröderna Stenvall, Martin och Johan, låg bakom segermålet för Sikfors i matchen mot Hemmingsmark hemma på Forsvallen som slutade 1-0 (0-0).
Därmed var SSK:s andra serieseger för året bärgad.
– Totalt sett var det rättvist, tycker också tränaren Urban Segerlund.

Oskar Ögren och Sikfors fick Hemmingsmark på fall.

Annars var det nära att Hemmingsmark tagit ledningen i början av matchen. Gästerna hade en trippelchans men duktige målvakten Markus Öberg räddade alla tre skott.

En trippelräddning av Markus Öberg hindrade Hemmingsmark
att ta ledningen.

Efter den något darriga starten tog Sikfors över mer och mer av spelet. Hemmalaget hade också ett antal fina lägen men blev lite för ivriga i avgörande moment.
– Vi provade ett nytt spelsystem i första halvlek, 3-5-2, som gjorde att vårt försvar blev lite ostadigt, avslöjar Segerlund, som efter paus gick tillbaka till en mer beprövad modell; 4-4-2.
– Då kom inte Hemmingsmark igenom lika lätt.

Anton Johansson Närvä gjorde som vanligt sitt högerbacks-
jobb på ett bra sätt.

Sikfors var också det starkare laget i andra halvlek.
– Det fanns embryon till riktigt hyfsat spel, tyckte Segerlund.
Segermålet för Sikfors kom i den 65:e matchminuten. Johan Stenvall ryckte sig loss på vänsterkanten och slog ett inlägg som hans bror Martin mötte och dundrade in på volley. Ett snyggt mål.

Marcus Nyman (15) oroade gästerna målvakt och försvar.

Hemmalaget hade bud på fler fullträffar och borde kanske även ha haft två straffar. Den ena var klockren när Petrus Johansson kapades i straffområdet.
Nu fick de uteblivna straffarna, som tur var, ingen betydelse för matchutgången.
Hemmingsmarks unga lag kom inte till så många farliga avslut. Ett distansskott där Markus Öberg, efter att ha fällt ut kropp och armar i hela sin längd, lyckades tippa bollen över ribban var en av gästernas bästa chanser efter paus. Hemmingsmark hade också en dubbelchans i samband med en hörna.

Sikfors försvar var väl samlat.

En blöt gräsplan gjorde också att det blev aningen svårspelat.
– Vilket gynnade Hemmingsmarks lättare och kvickare spelare. Vi har ju några kilo till godo på dem, menade Segerlund med ett skratt.

Kanske var det ändå Sikfors ”tyngd” som till slut fällde avgörandet. Laget svarade för en gedigen insats. Målvakten Markus Öberg har vi redan nämnt. Han gjorde en del matchavgörande ingripanden.