Bråk med klasskamrat slutade i häktet

20 MAJ 2011
Skrivet av :

Det började med ett bråk två klasskamrater emellan.
I dag häktades en 37-åring man eftersom han kom till skolan i Älvsbyn beväpnad med en kniv.
37-åringen greps vid lunchtid på onsdagen.
– När mannen så kom till skolan var han knivbeväpnad och vi har anledning att tro att han skulle döda den man som han var oense med, säger chefsåklagare Mikael Lundquist, som bergärde 37-åringen häktad för mordförsök, till tidningen NSD.
I går lämnade Lundquist in en häktningsframställan till Luleå tingsrätt eftersom han anser att det finns en tydlig risk att 37-åringen på fri fot kan försvåra utredningen samt fortsätta att begå brott.
Tingsrätten beslutade att häkta mannen men ändrade brottrubriceringen till olaga hot.
37-åringen ska också genomgå en rättspsykriatisk undersökning.

TEXT: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.