Änglalik konsert av Arctic Light i Älvsbyns kyrka

22 MAJ 2011
Skrivet av :

Ett 50-tal åskådare infann sig till Älvsbyns kyrka när kören Arctic Lights bjöd på konsert. Strax efter att klockan slagit 15.00 kom kören nerför trappen änglalikt sjungande och svävade mot altaret. På deras väg dit hälsades de personligt välkomna av publiken.Kören, vilken sedan 2008 finns som ungdomsverksamhet, framförde musik av bl a S Rachmaninov, J Sandström, Karin Rehnqvist.

Två uruppföranden gjordes också: ”Missa Brevis” av Susanna Lindmark och ”Innan du reser” av Susanna Lindmark med text av Mona Mörtlund, som också var närvarande vid konserten.

Konserten var ett led i förberedelserna för den Internationella körfestivalen Fabricca del Canto i Milano-regionen i Italien.

TEXT OCH FOTO: MARCEL KÖPPE www.arcticlightchoir.com

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.