Andra raka för Älvsbyn

14 MAJ 2011
Viktor Ludnström gjorde Älvsbyns båda mål i segermatchen mot Munksund.

Älvsbyns fotbollsherrar har fått en kanonstart på säsongen. På lördagen kom andra raka segern, 2-0 (2-0), i bortmatchen mot Munksund.
Matchvinnare blev Viktor Lundström som gjorde båda målen.

– Allt hände inom fem minuter, säger Mats Andersson, som för dagen hoppade in som lagledare eftersom Staffan Renlund befinner sig på San Siro i itlaienska Milano för att se på Zlatan och kompani.

Den period Andersson syftar på kom i mitten av första halvlek. Först blev älvsbyspelaren Erik Sundberg bryskt kapad av en Munksundsspelare och skadade sig – det pratades om en fraktur (spricka i benet) och han fördes till sjukhus för undersökning.
Strax därefter riktade ÄIF:s kapten, Anders Sundman, några väl – eller kanske mindre väl – valda ord till domaren och fick rött kort. Han undrade kort och gott: ”Är du helt dum i huvudet domarjävel?”
Kanske inte så smart men till Sundmans försvar ska sägas att domaren missade en solklar frispark. Men även domare är människor och kan göra misstag.

Händelserna  tände tydligen Älvsbyn och Viktor Lundström som gav de grön-vita ledningen i den 20:e minuten. Endast två minuter senare gjorde han 2-0.

Simon Häggsröm och övriga älvsbyspelare spelade klokt och bevakade 2-0-ledingen från första halvlek trots en man mindre på planen.

Resten av matchen spelade ÄIF säkert på ledningen.
– Det såg bra ut, medger Mats Andersson.
Samuel Karlsson var säkerheten själv i mål. I ett överlag mycket bra Älvsbyn ger vi extra plus till backen Martin Öhlund, mittfältarna Emil Sundberg och Peter Lundberg samt tvåmålsskytten Viktor Lundström.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND