Världsbokdagen – då stod böckerna i centrum även i Älvsbyn

13 APR 2011
Skrivet av :
Morgonpigga resenärer överraskades av tre glada bibliotekarier.

Det är lätt att glömma bort hur bra en bok faktiskt kan vara.
Men på onsdagen, den 13 April, hyllades författare och böcker i hela vår värld. 
Så även i Älvsbyn där bibliotekarierna Lisbeth Viklund, Maria Thysell och Maritha Bergman delade ut böcker. Främst till ungdomar.

Redan 07.45 fanns trion på busstationen för att överraska tidiga resenärer. Det blev uppskattat. Sedan fick Familjecentralen, ICA och Coop besök av de tre bokambassadörerna.

Dagen avslutades med föreläsning av Curt Wiklund  som berättade gamla minnen och visade bilder. Arrangemanget gjordes i samarbete med Älvsbyns forskarförening.

Maria Thysell, Maritha Bergman och Lisbeth Viklund bjöd på läsgodis.

Vanligtvis så brukar världsboksdagen firas den 23 April, men i år skulle den i sådana fall inträffa på påskafton. Så därför valde man att flytta denna speciella dag till onsdagen den 13:e istället.
På Älvsbyns bibliotek firades också dagen. Ungdomarna stod i centrum i år, när böcker skulle delas ut.

Lisbeth Viklund, Maria Thysell och Maritha Bergman som arbetar vid bibloteket i Älvsbyn svarade på några frågor om deras arbete.

Hur länge har man på Älvsbyns biblotek firat världsbokdagen?
– Vi har firat den egentligen så länge som vi kan minnas. Men det här är ungefär tredje året på raken, som vi firar dagen lite mer än vad vi gjorde i början.
Hur uppmärksammar ni på bibloteket i Älvsbyn världsbokdagen?
– Under hela den här veckan har vi en utställning på bibloteket. Årets tema i länet är att vi satstar på roliga böcker.
Varför valde ni att dela ut böcker till ungdomar i år?
 – Det är för att vi vill uppmuntra fler unga att söka sig till bibloteket. En bok är en fantastisk uppfinning, som kommer att fungera även om hundra år.
TEXT OCH FOTO: LINN RENLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.