Pythagoras Quest

03 APR 2011
Skrivet av :Övr raden från vänster: Giorgi Chlaidze (åk 8), Jonas Fredriksson (åk 9), Levon Handriasian (åk 8)
Undre raden från vänster: Elsa Vesterlund (åk 9), Julia Fernberg (åk 9), Hanna Ihrström (åk 9)

 I onsdags åkte två matematiklag från Älvåkraskolan till Luleå Tekniska Universitet för länsfinalen av Pythagoras Quest – en riksomfattande lagtävling för högstadieelever. Liksom debutåret 2010 så fick Älvåkraskolan i år med maximala två lag till länsfinalen!

Tyvärr så nådde inget av lagen fram till de prisbelönade placeringarna men såväl elever som lärare var mer än nöjda med dagen. För två av deltagarna – Giorgi och Levon, finns chansen att kunna delta även nästa år då de går i årskurs 8 nu.


Namnet Pythagoras Quest kommer från den grekiske filosofen och matematikern Pythagoras. Som de flesta känner till har han fått ge namn åt Pythagoras sats. Ordet Quest kommer från engelskan och betyder ’undersökning’ eller ’sökande’
Sara Rumbutis

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.