Polisen mobiliserar i Påsk

18 APR 2011
Skrivet av :
Påskhelgen är för många ett årligt tillfälle att träffas och umgås i naturen och polisen i Norrbotten kommer att ha förstärkt bevakning i trafiken på vägar och i terrängen.
Erfarenhetsmässigt vet vi att påskhelgen är en av de mest trafikintensiva helgerna under hela året. Många norrbottningar och tillresta vistas i och kring stugområden, skärgården, husvagnsparkeringar, turistanläggningar och fjällhotell.

Polisens långsiktiga mål med trafikövervakningen är att minska antalet olyckor och öka tryggheten för trafikanter och andra i trafiken. Under påskhelgen kommer ett 40-tal poliser att vara i tjänst för trafikövervakning på olika platser runt om i länet. Vid behov kommer polisen att samverka med flera andra organisationer, t ex Fjällräddningen, Tullen, Länsstyrelsens naturbevakare och Kustbevakningen.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.