Polisen mobiliserar i Påsk

18 APR 2011
Skrivet av :
Påskhelgen är för många ett årligt tillfälle att träffas och umgås i naturen och polisen i Norrbotten kommer att ha förstärkt bevakning i trafiken på vägar och i terrängen.
Erfarenhetsmässigt vet vi att påskhelgen är en av de mest trafikintensiva helgerna under hela året. Många norrbottningar och tillresta vistas i och kring stugområden, skärgården, husvagnsparkeringar, turistanläggningar och fjällhotell.

Polisens långsiktiga mål med trafikövervakningen är att minska antalet olyckor och öka tryggheten för trafikanter och andra i trafiken. Under påskhelgen kommer ett 40-tal poliser att vara i tjänst för trafikövervakning på olika platser runt om i länet. Vid behov kommer polisen att samverka med flera andra organisationer, t ex Fjällräddningen, Tullen, Länsstyrelsens naturbevakare och Kustbevakningen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.