En midsommardröm i April

05 APR 2011
Skrivet av :

På onsdag den 6 april är det premiär för årets Teaterprojektet för Älvåkraskolans elever i årskurs 9, som då ger ”En midsommarnattsdröm” av Shakespeare.

Teaterprojektet vid Älvåkraskolan är ett mycket välkänt och uppskattat projekt och dessutom unikt. Det är 18:e året som projektet genomförs.

Älvåkraskolan är den enda högstadieskola som fullt ut gör allt det man gör på en riktig teater, från manus, rolltolkninga, ljud, ljus, dekor, revisita, program… Tommy Berg gymnasielärare vid Älvsbyns gymnasium har varit regissör under alla år och har i år fått hjälp av Niclas Lyckander lärare vid Älvåkraskolan som projektledare.

Inger Lundberg en av lärarna i projektet säger så här: – Det finns plats för alla och det är eleverna själva väljer sin arbetsuppgift, för här finns inga auditions a la idol! Vill flera ha någon av huvudrollerna så delas de mellan dem. Alla som vill stå på scen får det!” Det hela liknar väldigt mycket ett UF-företagande, bara det att: ”Här är det på riktigt!”

Elever och lärare jobbar i team. Utvärderingar visar varje år att projektet verkligen är elevernas projekt. ”TP äger” ” TP forever”, sammanhållning, nya vänner och framför allt självkänsla.

– Det är en obeskrivlig känsla för oss alla att få vara med och se eleverna ta emot applåder och stående ovationer efter flera månaders hårt arbete. TP-lärare är stolta över att få vara med i den processen.

Pjäsen har bearbetas för att bli en musikteater enligt elevernas önskemål. Repetitionerrna startade i januari och pågår fram till premiären onsdagen den 6 april kl 19.00 på Forum.

Medverkande i TP2011 ”En midsommarnattsdröm”:
Lisa Eliasson
Julia Fernberg
Björn Persson
Elin Brännmark
Hanna Samuelsson
Maria Das Grasas
Erika Svanström
Maja Dahl
Jennifer Markström
Anny Granlund
Frida Stenberg
Robin Berlund
Miriam Karam
Julia Lestander
Hanna Sundman
Caroline Harlin
Emma Stenvall
Agnes Häggström
Beatrice Westerlund
Elsa Westerlund
Fredrika Engström
Emina Holm
Anna Ek
Rasmus Sandberg

och många fler som inte syns men finns.

Sist men inte minst musiken i teaterprojektet räddas av de fantastiska eleverna från gymnasiet Estetprogram årskurs två, som har ställt upp för att genomföra denna musikal. Det finns inte längre elever i årskurs 9 som klarar av musiken som ingår i detta projektet sedan musikskolan lagts ned.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.