Älvsbyns damer vägrar att förlora

22 APR 2011
Skrivet av :

Evelina Pettersson gör 1-0.

Älvsbyn svarade på nytt för en lovvärd insats i träningsmatchen mot Infjärdens division II-lag.
De grön-vita ledde med 3-1 en bit in i andra halvlek men ISK kom ikapp och matchen slutade 3-3 (1-0).
– Det såg bra ut fram till sista 20 minuterna, tycker Mats Andersson, tränare.

Evelina Pettersson jublar över målet.

ISK kom till match med ett något reservbetonad lag. Men det tar inte udden av ÄIF:s prestation. I ISK:s startelva fanns spelare som Emma ”Sprätten” Johansson som under flera år var ordinarie i Piteå.
Faktum är att Älvsbyn var betydligt piggare än ISK under fösta halvlek och början av andra.
Välförtjänt kunde också Evelina Pettersson ge Älvsbyn ledningen i första halvlek sedan Lisa Renlund dribblat sig fri på högerkanten och lagt ett inlägg efter marken där Pettersson mötte med en bredsida och slog bollen i mål.
I ISK var det långa stunder alldeles för stillastående. Spelarna mötte inte bollen utan massor av gånger kunde springande ÄIF-tjejer sno bollen framför ”fastfrusna” ISK:are.

Linnea Gjersvold kvitterar här till 1-1.

ISK saknade också variation i sitt spel under första halvlek. 95 procent av spelet var förlagt på vänster planhalva (visserligen blåste det kraftgt – men ändå).
Linne Gjersvold kvitterade i början av andra halvlek. MEn sedan tog ÄIF kommandot igen genom mål av Lisa Renlund och Helena Norberg. Den sistnämnda satte en frispark från 20 meter upp i kryssset.

Mittbacken Malin Larsson en av de bättre i ISK.

ISK skärpte sig dock i sliutet och kunde gå ikapp genom mål av Emma Johansson och Jessica Backman.
I slutet av matchen lämnade fyra ÄIF-spelare planen på grund av småskador; Helena Norberg, Johanna Björk, Evelina Pettersson och Anna Stenberg.
– Vi ville inte riskera att skadorna förvärrades utan tog det säkra före det osäkra, säger Andersson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.