ZUMBA den nya dansflugan

02 MAR 2011
Skrivet av :


Dansdraget startade upp ”Zumba” den 25 januari och kör på varje tisdag sedan dess med två pass efter varandra då aktiviteten blivit så populärt.


Varje pass drar ca 50 utövare och är en stämningsfull tillställning som också ger en hel del träning.


Zumba är ett träningsprogram baserat på dans och skapat av dansare och koreograf Alberto ”Beto” Perez(personlig tränare, och koreograf) i Colombia under 1990-talet. Programmet kombinerar latinamerikansk musik och internationell musik med dans i ett försök att göra utövandet roligt.


Zumba är en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på de latinska dansstegen, som exempel salsa och samba. Tillsammans med aerobicssteg bildar de en kombination som blir en dansworkout till latinsk musik.


Instruktör är Carolina Bustamante 19 år som ursprungligen kommer från Colombia, men bor sedan 3,5 år i Luleå. Hon har dansat sen hon var liten, hon dansar även magdans och salsa med sin kille.

Vill du vara med tag kontakt med Dansdraget och Mona Vikman 070-6335160
I nedanstående videoklipp kan du se hur ZUMBA bedrivs på Forum i Dansdaragets regi.

Text och Videoinslag: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.