Världböndagen firades i Älvsbyns i Korskyrka

05 MAR 2011
Skrivet av :

Fredagen den 4 mars firades Världsböndagen för tredje året i Älvsbyn och i år hölls den ekumniska kvällsgudstjänsten på  Korskyrkan.

På bilden syns arrangörsgruppen bakom årets firande av Världsböndagen i Älvsbyn, bestående av kvinnor från ortens kristna kyrkor.

Årets program har skrivits av kvinnor i Chile och hade temat ”Hur många bröd har du?”
Bröd är huvudfödan i Chile. Ingen måltid utan bröd. Genom temat ”Hur många bröd har du?” vill kvinnorna i Chile säga att brödet räcker åt alla, det gäller bara att fördela det rättvist.

Vid  gudstjänsten fick vi fundera över vilka olika gåvor vi har och hur vid använder och vårdar de gåvor Gud har gett oss. Vid slutet av gudstjänsten fick alla ta del av en bit nybakt bröd.


Inger Sundström


Inger Sundström framförde sången ”Jag vill tacka livet” av  den chilenska poeten Violeta Parra.
Kollekterna som insamlas vid gudstjänsterna på Världsböndagen är mycket betydelsefulla. Pengarna går till utbildningsstipendier för unga kvinnor i fattiga länder och ger dem en chans till ett bättre liv.
TEXT OCH FOTO: MARIA NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.