Vårdagjämning – en smörgås för vårvinterns utflykter

24 MAR 2011
Skrivet av :

I samband med vårdagjämningen bjöds krögaren Anna Lallerstedt in till ett gästspel hos Polarbröd för att ta fram en specialkomponerad smörgås som passar bra till utflykten.

Den är gjord på Polarsbröds nyhet Solfrö som fyllts med pepparrotsost, vårsallad, örter, omelett och fint skivad rökt lax.

Gemensamt för Polarbröds VD Karin Bodin och restauratören Anna Lallerstedt är att de båda blivit framgångsrika arvtagerskor till familjeföretag, de är också unga ledare – och naturälskare.

Karin Bodin och Anna Lallerstedt

Vårdagjämningen inföll måndagen den 21 mars och blev dagen då både Karin och Anna gav en uppmuntran om att se naturen i vardagen.
Närheten till naturen har alltid varit en naturlig del för Polarbröd.
– Precis som kanelbullen och yttrandefriheten har sin dag, borde NATUREN få sin alldeles egna dag, anser Karin och Anna.

I samband med detta har Polarbröd tagit fram en undersökning som visar på svenskarnas intresse och förmåga att ta till vara på naturen.

– För oss på Polarbröd är naturen väldigt viktig. Nu kommer solen och glädjen. Så här vid vårdagjämningen vill vi uppmana alla att gå ut och njuta! Vi behöver inte ta semester och resa långt bort, naturen finns alldeles runt hörnet, säger Polarbröds VD Karin Bodin.

– Alla har vi ett minne av matsäcken som packades när det var dags för utflykt. Mat och natur hör ihop. Trots att jag driver restauranger som i och för sig har bra utsikt och ligger så nära naturen som det går, så är det få saker som slår upplevelsen att äta mat utomhus, säger Anna Lallerstedt, restauratör, Eriks Restauranger.

Så här gör du smörgåsen Vårdagsjämning:
Bröd: Polarbröds Solfrö
Fyllning: Färskost med pepparrot
Sallad
Omelett gjord på ägg, grädde, salt och peppar
Örter
Rökt lax

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.