Två medaljer till Älvsbyn!

23 MAR 2011

Lördag den 19 mars arrangerades, för 24:e året i rad, nordens största karatetävling ”Svenska Katapokalen” i Eriksdalshallen, Stockholm. Katapokalen är en internationell tävling med tävlande från många olika länder.
I år deltog även regerande världsmästare Antonio Diaz, Venezuela, i herrarnas A-klass och i damernas A-klass deltog Rica Usami, Japansk och Asiatisk mästare samt bronsmedaljör i VM.

Älvsby Shotokan Karateklubb var på plats med 5 tävlande. Bakre raden: Linnéa Olofsson, Torbjörn Jakobsson och Petra Eriksson. Främre raden: Elsa Lindebris och Tobias Lundberg.

Av barnen var det Linnéa Olofsson som lyckades ta en placering med ett brons i klassen flickor 10 år A (mer än 2 års träning). I semifinalen förlorade hon mot Emma Tran från Karlskoga som även vann finalen.

I klassen för flickor 10 år B (mindre än 2 års träning) var Elsa Lindebris endast en flagga från tredjeplatsen men fick se sig slagen med 2-1 av Nele-Liis Väise från Estonia som tog silver.

Klassen för pojkar 12 år A hade ett välfyllt matchlakan med hela 32 starter! Tobias Lundberg gjorde en bra Kata men åkte ut redan i första matchen.

Klubbens bästa placering stod Torbjörn Jakobsson för som tog silver i klassen för herrar 40-49 år. Efter 3 vunna matcher var det Carsten Walther från Tyskland som tog hand om guldet i finalen.

Petra Eriksson var Älvsbyns enda deltagare i den högsta A-klassen för svarta bälten. Det blev en riktig nagelbitare där hon tog sig ända till semifinalen och fick möta mästarinnan Rica Usami från Japan. Rica gick till final och Petra fick därmed chansen att gå återkval. I matchen om bronsmedaljen fick hon möta Cecilie Bjerring från danska landslaget. Tyvärr så fick Petra en balansmiss i slutet av sin Kata Gankaku och bronset gick till Danmark med siffrorna 3-2.
TEXT OCH FOTO: ANNELI OLOFSSON