Trovärdig bild i huvudet

23 MAR 2011
Skrivet av :
Påverkas man av tankar, INTE bilder, känslor, självbilder ?

På tisdagskvällen föreläste Anna-Karin Lindqvist universitetsadjunkt från Luleå Tekniska Universitet och fd elitsimmerska, sjukgymnast i Svenska simlandslaget med uppdrag för svenska simtruppen till OS i Sydney och Aten på Älvsby Folkhögskolas Kulturcafé.

Anna-Karin Lindqvist

Vilka framgångsfaktorer är det som ligger bakom simlandslagets framgångar? Påverkar tankar, INTE bilder, känslor, självbild, självförtroende, motivation och målbilder prestationsförmågan?

Detta framfördes i en fängslande tvåtimmarsföreläsning där även publiken bestående av företrädare för flera idrotter i Älvsbyn aktiverades med att själv bidra med egna erfarenheter kring olika frågeställningar och även prova på en kort avslappningsövning.

Sista bilden för kvällen ! Stakars Ior inget självförtroende..

Ett sammanfattande citat från kvällen är ”Innan vi kan göra något i verkligheten måste vi först kunna göra en trovärdig bild i huvudet av det vi vill/ska göra”

Sture Norén från Skidlinjen tackade Anna-Karin för hennes föreläsning.

Om vi kan lära oss att styra våra tankar och känslor på rätt sätt när vi vill nå ett resultat så är den mentala styrkan värd mycket, inte bara på tävlingsarenan utan i alla andra sammanhang i livet.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.