Ticket To Drive

26 MAR 2011
Skrivet av :
Per-Åke Nilsson har tävlat i rally en gång i tiden.

På lördagen stod Sikfors SK som arrangör för norrlands första ”Ticket to drive” (TTD) tävling. SSK höll med två standardbilar & hjälm och de nio deltagarna fick köra två heat om två varv på Bodträsket i Sikfors. Allt under skojiga former med Solveig Jonsson som tävlingsledare med grillning & mys denna soliga men dock blåsiga lördag.

Curt Jonsson i samspråk med andra förare.

Tävlingsformen Ticket to drive (TTD), är för att skapa möjligheter att med enkla medel ge fler förutsättningar till att prova bilsport, samt att kunna jämföra sina egna prestationer med andra likasinnade under lika förhållanden. Tävlingsformen skall skapa intresse och fungera som rekryteringsbas till annan bilsport inom Svenska Bilsportförbundet. TTD är bilsporten där publiken är med och kör.

Dick och Nina Olofsson deltog i Ticket To Drive tävlingen. Något helt annat än lantbruk och dans.

Som vanligt i Sikfors så är det Curt och Solveig Jonsson som står bakom även detta, på ett aktivt och familjevänligt sätt. Sämningen var hög på både de tävlande och den övriga publiken.

Hamburgare, dicka och kaffe avslutade tävlingen.

Inte minst då hella TTD tävlingen avslutades med Hamburgare, dricka och kaffe och en trevlig prisutdelning med prispengar till de fyra överst på pallen.

Fr.v Jonas Nilsson, Curt Jonsson, Per-Åke Nilsson och Allan Karvonen.

Resultatlista TTD Sikfors 2011-03-26

1 Curt Jonsson 7.36.74
2 Per-Åke Nilsson 7.58.97
3 Jonas Nilsson 8.00.04
4 Allan Karvonen 8.09.20

5 Dick Olofsson 8.17.07
6 Jonas Snäll 9.14.34
7 Mattias Berglund 9.51.54
8 Sara Berglund 10.23.02
9 Nina Olofsson 10.24.41

Om du vill läsa mer om denna tävlingsform så kan du surfa in på http://web.sbf.se/regler/up/13/ETF_TTD_TL_regler.pdf

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.