Succé för opera på bio

16 MAR 2011
Skrivet av :

Direktsänd opera fortsätter att locka publiken till biograferna. Bland annat i Forum, Älvsbyn. 
Sedan starten 2007 har Folkets Hus och Parkers operasändningar lockat 175 000 besökare. 
På lördag är det dags igen, då direktsänds Donizettis mästerverk Lucia di Lammermoor live från New York på 74 biografer.
 – Intresset för våra operasändningar på digitala biografer runt om i Sverige är stort. Det är ett kvitto på att vår satsning på  kulturupplevelser i världsklass i hela landet svarar mot ett brett behov, säger Rickard Gramfors, projektledare för Folkets Hus och Parkers digitala biokedja Digitala Hus.
På lördag är det dags för Donizettis mästerverk Lucia di Lammermoor. Natalie Dessay triumferade som den bräckliga hjältinnan premiärkvällen säsongen 2007-2008 på Metropolitan, i Mary Zimmermans framgångsrika uppsättning. Nu återvänder Dessay till rollen som den oskuldsfulla unga kvinnan som drivs till vansinne. Hon spelar mot Joseph Calleja, som sjunger rollen som hennes älskare Edgardo.
Henry har råkat i onåd och ser ett giftermål mellan systern Lucia och lord Arthur Bucklaw som räddningen. Men Lucia har fattat kärlek till Lord Henrys dödsfiende sir Edgar Ravenswood. En tragedi är nära förestående…
När: 19 mars kl 18.00
Längd: 3 timmar och 40 minuter

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.