Sportlovsturné för Älvsbygymnasterna

08 MAR 2011
Skrivet av :

Älvsbygymnasterna har varit på gympaturné under Sportlovet. Först en lägerdag i Stockholm med ett flertal Stockholmsföreningar sedan en träningsdag i Eskilstuna samtidigt som ”Rio -16” gruppen (där vår Julia Rumbutis är med) hade tuff träning. Lägret avslutades i lördags med tävling i Stockholm då Hammarby Cup genomfördes med ett tiotal föreningar från hela landet.

Sverigepokalendeltagarna från Älvsbyn, överst från vänster; Jenny Knuts och Cajsa Granström under fr vänster Elin Bergvall och Adina Rumbutis.

I tävlingsklassen ”Steg 7” startade 12-åriga Linnea Åberg som tog klivet upp efter höstens Ungdomscup där Linnea tog 3:e plats. Tävlingen började mycket bra för Linnea som bland annat tog en grenseger i redskapet bom, men efter ett fall i barr så bröt Linnea tävlingen och kunde tyvärr inte fullfölja mångkampen. Nästa chans att visa upp serierna på steg 7 för vidare avancemang blir i samband med Riksmästerskapet i Malmö i början av april.
I tävlingsklassen ”Sverigepokalen” hade vi med fyra gymnaster: 17-åriga Elin Bergvall, 16-åriga Adina Rumbutis och 14-åriga Cajsa Granström som samtliga tagit plats i Aspirantgruppen genom fina resultat på samma tävlingskrav i Göteborg höstas, samt nykomlingen 13-åriga Jenny Knuts som har rätt ålder inne för tävlingen först i år.

Adina Rumbutis, Älvsbyn, högst upp på pallen. Bredvid sig har hon Moa Brevsky (2:a) och Molly Fondelius (3:a)

Adina tävlade stabilt och säkert och efter tre grensegrar i barr, bom och fristående stod det klart att hon även tagit hem segern i mångkamp på utmärkta 51,10 poäng, Moa Bresky från IK Ymer (Göteborg) tog silvret på 48,75 poäng. På 4:e plats kom Jenny Knuts med 41,95 poäng. En bra placering men utom räckhåll för medalj denna gång. På 6:e plats kom Elin Bergvall med 39,35 poäng och placeringen efter tog Cajsa Granström med 37,50 poäng. 12 flickor deltog i klassen.

TEXT OCH FOTO: SARA RUMBUTIS

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.