Polarbröd satsar på den danska marknaden

28 MAR 2011
Skrivet av :

Sverige ska bli det främsta matlandet i Europa. Polarbröd är en av aktörerna som ska göra att målet uppnås.
Första eventet sker i morgon, den 29 mars, på Svenska ambassaden i Köpenhamn.

Regeringens vision bygger på att matlandet Sverige har en stor potential i form av ett svenskt matarv, värdefulla natur- och kulturmiljöer, unika råvaror och internationellt framgångsrika kockar.
I Sverige har Landsbygdsdepartementet, VisitSweden och Exportrådet tagit fram en gemensam plattform för att marknadsföra Matlandet Sverige.
Som ett led i detta har nu Sveriges ambassad, Exportrådet och VisitSweden gått samman för att marknadsföra svenska råvaror, mat och matupplevelser i Danmark.

Polarbröd ska visa upp sina originalprodukter som ett passande alternativ till danskarnas smörrebröd. Mjukt och hårt tunnbröd, rågkaka och hällakaka kommer att presenteras på ett event som äger rum på Sveriges ambassad i Köpenhamn tisdagen den 29 mars.

Mackor för Danmark…

Polarbröd som i dag finns i utvalda butiker i Köpenhamn satsar under hösten på att utvidga sin distribution till fler kedjor i Danmark. Polarbröds export har stadigt ökat under de senaste åren. Norge och Frankrike är de enskilt största exportmarknaderna.

– Polarbröd fortsätter att satsa på export. Danmark är en prioriterad marknad under kommande år. Vi vet att danskarna gillar Polarbröd eftersom vi redan sålt i Köpenhamnområdet i begränsad omfattning, berättar Polarbröds marknadsdirektör Anders E Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.