Polarbröd återanställer ett 25-tal personer

25 MAR 2011
Skrivet av :
Jens Hardegård, platschef på Polarbageriet i Älvsbyn.

Polarbröd återanställer ett 25-tal medarbetare.
Produktionen ska ökas från 23 000 till 24 000 ton.
– Anställningarna blir temporära från vecka 14 till 17, berättade Jens Hardegård, platschef, under fredagens företagarfrukost på Fluxen.
På försommaren börjar också markarbetena för den planerade utbyggnaden av bageriet i Älvsbyn för 14 miljoner kronor.
– Vi bygger ut fastigheten mellan nya och gamla frysen i riktning mot Älvsbyhus, har Elsiabeth Nilsson Singh, styrelseladamot, tidigare berättat för alvsbyn.just.nu:s läsare.
Totalt planerar Polarbröd att investera för 60 miljoner kronor vid anläggningen i Älvsbyn. Det handlar utöver en utbyggnad av själva bageriet även om en ny paketering.
– Genom dessa åtgärder hoppas vi kunna öka kapaciteten och förbättra effektiviteten,  säger Jens Hardegård.
Målet är att öka produktionen och Polarbröd har budgeterat för en volymtillväxt under 2011.
Fakta Polarbröd:
Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 38 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 400 anställda. 2009 omsatte företaget 737 miljoner kronor och bakade 36 277 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.