Nyblivne världsmästaren Emil Öhman tävlar i Älvsbyn till helgen

30 MAR 2011
Skrivet av :

Den 2 april arrangerar Älvsbyns Motorsällskap den fjärde deltävlingen i SM i skotercross samt den 3 april den andra deltävlingen i Sverigecupen i skotercross på Höghedens Motorstadion i Älvsbyn.

Bland förarna på startlinjen kommer vi att se flera av årets skotercross-VM -förare från både Sverige och Finland.

Världsmästaren Emil Öhman

Nyblivne världsmästaren Emil Öhman samt två av Älvsbyns Motorsällskaps USA-proffs Johan Lidman och Christian Salemark kommer bland annat att möta den nyblivne VM-silvermedaljören i skotercross samt årets svenska mästare i Supercross Petter Nårsa.

En nyhet inför tävlingarna är att Älvsbyns Motorsällskap gjort en helt ny bana inne på den kombinerade folkrace och rallycross banan. Det är sjufaldige svenska mästaren och europa mästaren i skotercross Mats Öhman som designat den nya spektakulära och utslagsgivande bansträckningen.

Den nya bansträckningen innebär även en mer publikvänlig bana då den stora publikläktaren är bättre anpassad för att ta emot både funktionshindrad samt skoterburen publik.

I direkt anslutning till motorstadion finns en stor parkering med plats för över 1000 bilar. Älvsbyns Motorsällskaps förhoppning är att mellan 1500-2000 besökare skall komma för att se helgens tävlingar på Höghedens motorstadion.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.