Medieprogrammet en bra utbildning med duktiga lärare

16 MAR 2011
Skrivet av :

Linn Renlund är elev på Medieprogrammet vid Älvsbyns Gymnasium. Här skriver hon om utbildningen.

”Det är inte det lättaste att lära sig hur en systemkamera fungerar. Det är inte heller det lättaste att lära sig hur ett redigeringsprogram på datorn fungerar.
Och det är inte heller det lättaste som finns, att lära sig hur man skiver journalistiska texter. Men man har riktigt roligt på vägen.

Väljer du att läsa en medieinriktning här i Älsvbyn, kommer du att få uppleva en helt ny studio som invigdes år 2007. Du kommer att få uppleva bra lärare som alltid finns där, om man behöver hjälp med någonting. Du kommer att få uppleva att i årkurs två resa ner till Stockholm för bland annat olika studiebesök tillsammans. Och en hög med andra roliga aktiviteter.

Medieprogrammet i Älvsbyn kommer, som alla andra media program i Sverige, att se lite annorlunda ut till hösten än vad de gör just nu. Man kommer inte att kunna söka till medieprogrammet men däremot kommer man att kunna söka, Estetprogrammet med inriktning Media (Estetmedia) och den utbildningen kommer att se ungefär likadan ut som dagens Medieprogram.

Det innebär att man kommer att arbeta mycket med eget skapande av ex webbsidor, radioprogram, filmer och foton. Man väljer även Foto eller Film och Tvproduktion som fördjupning och läser då fler kurser inom det ämnet.

Samhällsprogrammet kommer att få en ny inriktning med Media, där kurserna riktas mer mot journalistik. Då handlar det om att lära sig att förmedla en bild av samhället och omvärlden på olika sätt. Som journalist idag är det bra om man har en bred kompetens så även dessa elever kommer att läsa praktiska kurser såsom tex. Grafisk kommunikation, Fotografisk bild och Film och Tvproduktion.

Vid mer information kan du besöka denna hemmasida:

http://mediaalvsbyn.se/”

TEXT: LINN RENLUND
FOTO: PER PETTERSSON OCH LINN RENLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.