Kim och Jonas har skapat hockeyfeber i Norrbotten

21 MAR 2011
Skrivet av :

Norrbotten har drabbats av hockeyfeber efter Luleå Hockeys framgångar.
På söndagen besegrade laget Djurgården i den sjunde och direkt avgörande kvartsfinalen inför en kokande Coop Arena.
Segermålet kom 13:45 in i förlängningen.

Jonas Berglund tog för sig och hade en jättechans i bli matchhjälte i förlängningen.Med i laget fanns båda älvsbyspelarna Kim Karlsson och Jonas Berglund vars äventyr fortsätter.
På tisdag väntar första semifinal-matchen borta mot Skellefteå AIK.
Ett hett Norrlandsderby.
– Fy fan vad jag älskar den här publiken. Jag är så glad att jag får spela här, sa Jonas Berglund till Norrbottens-Kuriren efter matchen.

Kim Karlsson var pigg…Inte undra på det. Stämningen i Coop Arena har nog inte varit häftigare sedan Luleå kvalade sig upp i Elitserien. Fast då hette ju ishallen Delfinen.
Alla bjöds på röda T-shirts och alla läktar-sektioner böljade som Röda Havet. Till och med sittplatspubliken skrek och hoppade.
Alla ni som inte var där missade en häftig upplevelse.
Kim Karlsson gjorde en av sina absolut bästa matcher för säsongen. Han satt i omklädningsrummet med ett plåster på knät. Skadad?
 – Nej då, det har bara varit ett skavsår, sa han till NSD och fortsatte:
 – Det är grymt, grymt skönt. Det går inte att beskriva hur skönt det är. Det är en helt sjuk känsla. Jag kände mig jävligt pigg i skallen. När man inte är riktigt lika pigg kanske man inte tar de där extra skären, men det gjorde jag nu.Det fanns dessutom en tredje huvudaktör med älvsbyanknytning – Polarbröd var matchsponsor!

Polarbröd var matchsponsor och Björn Hägg, försäljningschef, fick en Luleå-tröja av lagkaptenen Anders Burström.


Ni som inte har möjlighet att följa Luleå Hockeys fortsatta matcher live kan se dem (nästan live) på Forum.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.