IKEA återkallar kaffe-/tepress

03 MAR 2011
Skrivet av :
IKEA uppmanar kunder som har en FÖRSTÅ kaffe-/tepress att omedelbart sluta använda den och att lämna tillbaka den på närmsta IKEA varuhus mot full ersättning.

Tryck från metallhållaren på glaskannan kan göra att den går sönder,vilket utgör en risk för brännskador från varmt kaffe eller te.
IKEA har fått in tjugo rapporter om att glaskannan har gått sönder, inklusive tolv rapporter om brännskador från spillt kaffe/te och en rapport om en skärskada.

FÖRSTÅ kaffe-/tepress har sålts i två storlekar, 0,4 liter och 1 liter, på IKEA varuhus runt om i världen mellan februari och december 2010.

IKEA kompromissar inte när det gäller produktsäkerhet och rekommenderar alla kunder att återlämna FÖRSTÅ kaffe-/tepress mot full ersättning.

Vi beklagar eventuella besvär detta orsakar.

För mer information se www.IKEA.se eller kontakta Byten & Återköp på ditt närmaste IKEA varuhus. För mer information kontakta Maria Binnelid, Informationsavdelningen IKEA Svenska Försäljnings AB, 0708-21 64 38, maria.binnelid2@ikea.com

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.