Fartfyllda upplevelser i Sikfors för ensamkommande flyktingbarn

08 MAR 2011
Skrivet av :

På måndagen, den 7 mars, bjöd SSK/RÄJS ensamkommande flyktingbarn, från Älvens Gruppboende i Öjebyn, på Rally åkning på och kring Bodträsket i Sikfors. Curt Jonsson höll i ratten och hans fru Solveig skötte resten.

Det var ett gäng åksugna, varav 5 flyktingbarn, som besökte träsket en solig och varm eftermiddag. Eventet började med lite isåka för alla sen blev det hamburgare & läsk, kaffe eller varm saft.

Ett par ville prova ”åka bland träden” så det blev ett par svängar inåt skogen efter pausen. Lite darrigare tykte dessa att skogsåkat var i förhållande till den släta isen på Bodträsket.

Summa sumarum: Ett helt lyckat event där de lovande att återkomma den 26/3 då SSK/RÄJS arrangerar ”Ticket To Drive” på samma plats men där man får låna SSK´s standardbilar och själv halka runt banan.

De fick med sig ett ”Eventblad” där dom skulle kika mer på både Radiostyrd Bilsport i Folkan och SnowRäjset i Vargbacken den 2/4.

FOTO: SOLVEIG JONSSON SSK RÄJS

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.