Fartfyllda upplevelser i Sikfors för ensamkommande flyktingbarn

08 MAR 2011
Skrivet av :

På måndagen, den 7 mars, bjöd SSK/RÄJS ensamkommande flyktingbarn, från Älvens Gruppboende i Öjebyn, på Rally åkning på och kring Bodträsket i Sikfors. Curt Jonsson höll i ratten och hans fru Solveig skötte resten.

Det var ett gäng åksugna, varav 5 flyktingbarn, som besökte träsket en solig och varm eftermiddag. Eventet började med lite isåka för alla sen blev det hamburgare & läsk, kaffe eller varm saft.

Ett par ville prova “åka bland träden” så det blev ett par svängar inåt skogen efter pausen. Lite darrigare tykte dessa att skogsåkat var i förhållande till den släta isen på Bodträsket.

Summa sumarum: Ett helt lyckat event där de lovande att återkomma den 26/3 då SSK/RÄJS arrangerar “Ticket To Drive” på samma plats men där man får låna SSK´s standardbilar och själv halka runt banan.

De fick med sig ett “Eventblad” där dom skulle kika mer på både Radiostyrd Bilsport i Folkan och SnowRäjset i Vargbacken den 2/4.

FOTO: SOLVEIG JONSSON SSK RÄJS

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.