”Dansbands-Anders” skänkte 12 800 kronor till avdelning för vård i livets slutskede

25 MAR 2011
Skrivet av :

Iförd en riktig dansbandskostym gjorde entreprenören Anders Sandberg entré på Företagsfrukosten i Älvsbyn. Med sig hade han en gåva på 12 800 kronor till PAVA-enheten (vård i livets slutskede) vid Piteå älvdals sjukhus.

– Min pappa vårdades där och trivdes bra. I samband med företagets 30-årsjubileum ville vi från familjens sida göra någonting för avdelningen, berättade Anders.

VVS-firman Bernt Sandbergs AB i Korsträsk startades av Anders far och företaget bär fortfarande hans namn.
– I maj 2006 fick vi beskedet att han hade cancer. Mindre än två månader senare dog han. Det gick väldigt fort.

Sista tiden i sitt liv tillbringade Bernt på PAVA-enheten (PAVA står för Palliativa vårdavdelningen).
– Han fick den bästa omsorg man kan tänka sig. Det enda han retade sig på var, och då citerar jag honom ordagrant; ”Den fördjävligt fula utsmyckningen på väggarna”, berättade Anders.

I samband med att firman fyllde 30 år 2010, ville Anders och övriga familjen göra någonting speciellt. Det blev en almanacka där Anders poserar med sin personal utklädda till dansband.
– Istället för att skänka bort kalendern så valde vi att ta en liten avgift där alla intäkter skulle gå till PAVA-enheten. Problemet var bara att övertala mina anställda att klä ut sig, förklarade Anders med humor och fortsatte:
– Jag fick förslag på olika kläder av en kvinna som sydde dräkterna. Att färvalet blev gult och orange berodde på att min pappa var färgblind. Men just färgerna gult och orange gillade han.

Pengarna kommer att överlämnas till PAVA-enheten.
– De ska gå till ny utsmyckning på väggarna.

Anna-Sofia Wirén och Tobias Lundin fick en älvsbymössa av Bill Nilsson, kommunalråd.

Under Företagarfrukosten berättade även Anna-Sofia Wirén, kanalchef, och Tobias Lundin, produktansvarig, om TV-kanalen 24 Norrbottens nya satsningar.

Anders Lidström, projektledare för den blivande Godsterminalen i Älvsbyn.Likaså fick deltagarna höra det senaste om den blivande Godsterminalen. För den informationen svarade projektledaren Anders Lidström.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.