Däckhandlare fick testa nya dubbfria däck

09 MAR 2011
Skrivet av :

På Pirellis testanläggning utanför Älvsbyn fick ett hundratal nordiska däckhandlare under vecka 9 prova Pirellis nya dubbfria vinterdäck Winter Icecontrol.

Däcket är framtaget för nordiska förhållanden och har under tre års tid utvecklats av Pirellis italienska tekniker i samarbete med testteamet.

Testgänget, som består främst av tyskar, utvecklar och provar halva året vinterdäck i svenska Älvsbyn för att sedan framåt våren flytta sin verksamhet till Nya Zeelands vintrigare delar.

Under lanseringen av Icecontrol fick de nordiska däckhandlarna testa däcket med ett tiotal olika bilar på testbanor med omväxlande snö och ren is. Som avslutning kördes en roadtour i trakterna kring Älvsbyn på vägar med olika underlag.

Mika Salo, F1-förare.

Andra uppskattade aktiviteter under veckan var safari med snöskotrar i fjällen runt Storforsen, Europas största oreglerade fors, samt några varv på testbanorna som passagerare till förre finske Formel 1-stjärnan Mika Salo, som körde en rallypreparerad Ford Fiesta.
Som avslutning på veckan fick inbjudna gäster från övriga Europa, bl a Tyskland, Spanien, Rumänien och Polen prova på riktigt vinterväglag på testanläggningen i Älvsbyn, där Pirellis testat vinterdäck i 25 år.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.