Brittiska flygvapnet kommer till Vidsel för skjut- och bombövningar

15 MAR 2011
Skrivet av :

Regeringen har på nytt gett klartecken till det brittiska flygvapnet att genomföra skjutövningar och bombfällningar på RFN:s övningsfält utanför Vidsel.
Tillståndet gäller för resten av 2011.

På tisdagen meddelades att svenska regeringen gett klartecken för övningarna.
När skjutövningarna och bombfällningarna ska äga rum är inte fastställt än. Datum kommer att bestämmas vid förhandlingar mellan den svenska försvarsmakten och RAF AWC, Royal Airforce Air Warfare Centre.

När det amerikanska flygvapnet övade utanför Vidsel den gångna sommaren genomförde nätverket Ofog en rad demonstrationer för att stoppa den Natoledda flygövningen. Demonstranter lyckades till och med ta sig in på övningsområdet vilket orsakade stora föreseningar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.