”Bombmannen” dömd till fyra års fängelse

18 MAR 2011
Skrivet av :

En 40-årig man från Älvsbyn dömdes på fredagen, mot sitt nekande, till fyra års fängelse  för förberedelse till mord, hot mot tjänsteman, grovt rattfylleri, narkotikabrott, brott mot alkohollagen och grovt vapenbrott.
Det var när polisen stoppade mannen misstänkt för rattfylla som han började uttala hot att spränga dem. Det ledde till en husrannskan.

Delar av bevismaterialet.

I 40-åringens bostad hittade polisen skisser på hemgjorda handgranater, Molotov-cocktails och tårgas samt recept och ingredienser för tillverkning av sprängmedel. Utöver detta fanns vapen, kemikalier, en hembränningsapparat, med mera…

Mannen greps odramatiskt, efter tips från allmänheten, i samband med att han köpte aceton och väteperoxid på en färgaffär, ämnen som kan användas för att tillverka sprängmedel.
Efter gripandet anhölls och häktades mannen.

I tingsförhandlingarna nekade 40-åringen till alla åtalspunkter utom innehav av hembränningsapparaten.
Men tingsrätten valde alltså att döma honom till fyra års fängelse.
I bevismaterialet finns bland annat en flaska med väteperoxid, en flaska med aceton, en flaska med saltsyra och två metallrör som pluggats i en ände som polisen hittade vid en huserannsakan i mannens bostad. Där hittades också litteratur för tilverkning av bomber och andra förstörelsevapen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.