Armbrytning för jämställdhet

08 MAR 2011
Skrivet av :

På internationella kvinnodagen den 8 mars hålls World Challenge III på Världskulturmuseet i Göteborg. Tävlingen är ett manifest för jämställdhet och arrangeras av världsmästaren Heidi Andersson i samarbete med Polarbröd.

Heidi Andersson

Det är tredje året i rad som Polarbröd stöttar tävlingen.

– I Sverige ser vi det som en självklarhet att kvinnor är starka, stolta elitidrottare, men det är långt ifrån en självklarhet världen över. Vi står inför en världsutmaning – World Challenge är mycket mer än bara en armbrytartävling – det är en kamp för jämställdhet och ett uttryck för att ingenting är omöjligt, säger Heidi Andersson, armbryterskan från norrländska byn Ensamheten.

Det är hundra år sedan den internationella kvinnodagen infördes för att belysa att kvinnor och män inte delar tillvaron på lika villkor. 2009 utsågs Polarbröd till ett av Sveriges fem mest jämställda företag i en undersökning som gjordes av Veckans Affärer.

Polarbröd är ett familjeföretag där jämställdhet är ett kulturellt arv som idag speglas i ett ansvarsfullt och modernt företagande. Jämställdhet är en självklarhet och har alltid varit en naturlig del av företaget.

Polarbröd bakar goda norrländska brödkakor och är ett företag med fokus på innovation och nytänkande. Jämställdhet är en förutsättning för att lyckas.
– Det finns en fantastisk drivkraft bakom Heidi Andersson och hennes engagemang i World Challenge III som stämmer väl överrens med Polarbröds egna värderingar. Vi ser att evenmanget är starkt, norrländskt och sunt. Vi gillar även positiva handlingar som är spännande och sticker ut, därför stöttar vi World Challenge III, säger Marika Nyman varumärkeschef på Polarbröd AB.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.