Älvsbyns gymnasium förtjänar bättre marknadsföring

09 MAR 2011
Skrivet av :

Det har varit en del starka reaktioner på att Älvsbyns gymnasium har varit dåliga på att marknadsföra sig själva, för att locka till sig ungdomar till komunen och skolan i år.
Synd, för Älvsbyns gymnasium är en bra skola som många borde få upptäcka.

Elverna gör tummen upp för Älvsbyns gymnasium.

Älvsbyns gymnasium har mycket att erbjuda de som väljer att söka dit. En egen dator är nåonting som varje elev får, datorn får eleverna behålla under alla tre åren.
Man kan även välja att köpa ut datorn när det är dags att ta studenten. De elever som väljer att gå medielinen får även photoshop och andranödvändiga program  installerade.
Nytt för i år är även det trådlösa nätverket i hela skolan. Så nu kommer eleverna inom en snar framtid att slippa använda sina internetkablar. Det betyder att de kommer att kunna sitta var som helst i skolan, men ändå kunna vara uppkopplade via internet.
En annan sak som är unik vid Älsvbyns gymnasium är elevernas möjlighet att under skoltid och en hel termin kunna läsa körkortkursen tillsammans med andra elever. Även om man tyvärr inte får betyg för kursen längre, så är det ändå unikt att få en sådan möjlighet att lära sig. Utan att det ska kosta en massa pengar.

Andra positiva saker med Älvsbyns gymnasium, är att att skolan inte är speciellt stor. Det leder till att lärare har lättare att hinna med att hjälpa varje i elev, med just deras egna svårigheter.
Sedan ligger själva skolan nära till både idrottsanlägningar och matsal. När man hör runt lite vad eleverna tycker om skolan, så tycker de att det är bra att skolan är liten och att klasserna är små.
– Det är lättare med sammanhållningen i klassen, och att kunna få hjälp, säger Carolin Berell.

TEXT OCH FOTO: LINN RENLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.