Älvsbygymnasterna dominerade i DM

28 MAR 2011
Skrivet av :
Älvsbygymnasterna intog prispallen; Linnea Åberg, Julia Rumbutis och Adina Rumbutis.

Älsbygymnasterna dominerade stort när gymnastik-DM avgjordes i helgen.
Mest dominant var talangen Julia Rumbutis, 13 år, som vann allt hon ställde upp i.

Julia Rumbutis på bommen och ett program med hög svårighetsgrad.

Segerpoängen för Julia Rumbutis blev fina 50,75  i mångkampen. Framförallt imponerade Julia i hopp och i fristående. På bommen hade hon en hög svårighetsgrad men klarade av att hålla balansen, något som bådar gott inför kommande uppdrag, bland annat Nordiska mästerskapen på Island.

I samandraget fick Julia sällskap på prispallen av äldre systern Adina (silver) och klubbkamraten Linnea Åberg (brons). Med andra ord full pott för Älvsbygmynasterna.

Söndagens tävling var också avgörande för vilka som får representera Sverige i Barentskmapen i norska Tromsö. De uttagna är Julia Rumbutis, Adina Rumbutis, Linnea Åberg, Jenny Knuts och Cajsa Granström.

Jenny Knuts.

Luleås Kajsa Sundqvist är reserv till Julia Rumbutis som kanske missar Barentskampen.pågrund av andra tävlingar.

Det var full fart i gymnastikhallen Älvsbyverken hela helgen. Lördagen avgjordes Ungdoms-DM och på söndagen senior-DM.

UDM lördag:
En tävling som lockade närmare 100 gymnaster (flickor som pojkar) från följande föreningar: IFK Arvidsjaur, Lulegymnasterna, Polcirkelgymnasterna i Jokkmokk, GK Norra Norden i Kiruna, Umeå GF samt Älvsbygymnasterna.
Älvsbygymnasterna dominerade stort på flicksidan med inte mindre än tre klassegrar av fyra möjliga och med ytterligare fyra medaljer. På herrsidan var Lulegymnasterna starka och kom med större delen av dagens startfält, och även de kunde ta hem tre klassegrar. 

DM söndag:
Till DM lyckades Älvsbygymnasterna få ”hem” Julia Rumbutis som sedan februari bor i Stockholm. Julia, som har ett digert träningsprogram med landslaget och ”Rio-16:gruppen” varje vecka, kom upp som hastigast utan tränare och tävlade därför på enklare program, men trots detta var Julia totalt överlägsen vid DM-tävlingarna. Det blev grensegrar i samtliga redskap, mångkampsseger och naturligtvis en lagseger då storasyster Adina (16 år) och klubbkamraten Linnea Åberg (blott 12 år ung) gjorde Julia sällskap på pallen vid mångkampstävlingen. Desto mer överraskande var nog att Älvsbygymnasterna även tog hem lagsilvret och lagbronset med sina övriga deltagare i tävlingen. En stark tävling av alla hemmaflickor alltså!
Det var länge sedan vi hade så stort startfält på DM för damer men tyvärr är det första året på mycket länge som vi inte genomför DM för pojkar/herrar. Till Barentskampen blev därför endast ett damlag uttagna (inga herrar).

Se även bildspel nedan:

TEXT: LINN RENLUND OCH SARA RUMBUTIS. FOTO: LINN RENLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.