Älvsbybor på ambassadörsträff i Stockholm för kvinnligt företagande

23 MAR 2011
Skrivet av :
Sara Bohlin och Inger Johansson.

Tina Hollstedt, Inger Johansson och Sara Bohlin medverkade på en den nationella ambassadörsträffen för kvinnligt företagande och fick bland annat träffa näringsminister Maud Olofsson.
Träffen hölls på Clarion Sign i Stockholm 16 mars och hade samlat 400 deltagare.
– Maud Olofsson, som är initiativtagare till detta, var också där och informerade om ambassadörernas framgångar och framtid, berättar Tina Hollstedt, som själv är företagare och driver UtvecklingsCompagniet AB.

Maud Olofsson, näringsminister, i vimlet.

Hollstedt och Johansson är utvalda ambassadörer i Älvsbyn. Sara Bohlin medverkade i egenskap av projektledare för ”Affärs- och innovationsutvekling för kvinnliga företagare i Älvsbyn och Jokkmokk”. Ett projekt som numera är avslutat med lyckat resultat.

400 ambassadörer och kvinnliga företagare medverkade på träffen.

Vad gör ambassadörerna?
– Ambassadörernas uppdrag är att förändra bilden av företagaren. De synliggör att många kvinnor driver företag och inspirerar till att se företagandet som en möjlighet. Ambassadörerna sprider kunskaper om företagande genom att berätta om sina egna erfarenheter som företagare på skolor, universitet och i olika nätverk. Ambassadörer kan också dela med sig av sina erfaren-heter i personliga möten med kvinnor som funderar på att starta eget företag, berättar Hollstedt.
Lite över 400 ambassadörer fortsätter ambassadörsuppdraget 2011-2012.
– Vilket är mycket roligt, tycker Hollstedt.
Träffen i Stockholm bjöd på mycket inspiration i form av föreläsningar och debatter.

Paneldebatten med Maud Olofsson där Marie Nygård (längst till höger) från Jokkmokk deltog.

Projeket söker fler ambassadörer.
– Radiokampanjen sätter igång 7 mars – 25 mars. Känner du någon företagare som skulle vara en bra ambassadör för kvinnors företagande så tipsa henne om att anmäla sig på tillvaxtverket.se. Vi söker särskilt också ambassadörer för kvinnors företagande som arbetar med innovation samt unga företagare, förklarar Hollstedt.
Boka en ambassadör för kvinnors företagande: http://www.ambassadorer.se/search
FOTO: TINA HOLLSTEDT

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.