Vem var Dan Andersson

27 FEB 2011
Skrivet av :
På söndagen besökte Bo Backagård biblioteket i Älvsbyn, som det sista annonserade inslaget under årets Vinterfest. Bo Backagård tolkade Dan Anderssons liv och leverne varvat med musik av denne.

Bo Backagård är i grunden skådespelare, med småroller på Dramaten. Mest känd blev han dock som ”Öppingerallarna” i mitten av -80 talet med turnéer i Sverige, Norge och Finland, med Rallarvisor och skillingtryck.

Efter detta så har det blivit allt mer Dan Andersson på hans reportoar, som då pressenterades för ett tjugotal Älvsbybor som sökt sig till biblioteket på söndagen. Där varvade Bo Backagård berättelser om Dan Andersson liv och leverne med en hel del sånger i egna arrangeman av just Dan Andersson.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.