Välkänd tränare på besök

13 FEB 2011
Skrivet av :

Daniel Svensson från Nyköping besökte Älvsby Ryttarförening under denna helg. Daniel är auktoriserad ridlärare på Strömsholm sedan 1994 och är idag auktoriserad A-tränare inom hoppning.

I Ridsportförbundets regi har Daniel deltagit i vidareutbildning och coachning på elitnivå för bla Henke Nooren och Peter Eriksson. Under många år har han arbetat som ridlärare och ridskolechef. Han blev auktoriserad ridlärare på Strömsholm 1994 och är idag auktoriserad A-tränare inom hoppning.

Tiden innan Strömsholm arbetade han som ridlärare hemma i Västervik, där han arbetade fram till 1997 då han blev ridskolechef på Vilsta ridskola i Eskilstuna.

Hans träning går ut på att varje ryttare ska få den träning som individen behöver för att känna sig nöjd med sig själv efter varje träningstillfälle och det team han samarbetar med idag är ovärderligt för hans verksamhet. Det är tackvare dem han kan utveckla sig själv och fokusera på tävlings- och utbildningsverksamheten.

Några av Älvsby Ryttarförenings medlemmar som deltog under denna helg kan nämnas:
– Hilda Öhman (Dotter till Mats Öhman som nyligen fick sportspegelns pris på idrottsgalan i Stockholm) Hon har ganska nyligt gått över till att tävla med stor häst istället för ponny. Hilda har tävlat för Piteå Elit när hon hade ponny och Piteås elitlag åkte till SM i Strömsholm sensommaren 2010. Säsongen 2011 tävlar Hilda för Älvsby Ryttarförening, varför inte då med samma vinnarskalle som sin far och en mjuk, följsam ridning.
– Carolina Berggren Älvsbytjej som har tävlat för Piteå senaste åren.
– Lydia Wikström Älvsbytjej som ska bli intressant att följa nu under den nyligt startande tävlingssäsongen, då hon just har en ny ponny med helt enorm kapacitet.
– Malin Bengtsson Älvsbytjej som ganska nyligt köpt en fin ponny av Lydia Wikström och de ska debutera tillsammans under tävlingssäsongen 2011.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.