Riktad insats mot narkotika

07 FEB 2011
Skrivet av :

Under sista veckan i januari har polisen i Piteå älvdal genomfört en narkotikainsats. Här är resultaten.

Insatsen har riktat in sig mot narkotikamissbrukare i alla åldrar och syftet har varit att upptäcka nya missbrukare men även att störa etablerade missbrukare. Utöver detta har polisen arbetat med att identifiera personer som säljer samt att göra beslag av narkotika och pengar sprunget från narkotikahandeln.

Insatsen planerades samt leddes av polisens särskilda insatsgrupp i Piteå och personalen som stod till förfogande var från ordningsavdelningen samt en förundersökningsledare från Luleå. Här är resultaten:

Antal narkotikabrott
Innehav: 5
Eget bruk: 28
Överlåtelse: 1
Tillverkning: 1
Drograttfylleri: 8

Övrigt
Totalt sex gripanden varav fyra anhållanden i två olika utredningar gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Fyra körkort omhändertagna för drograttfylleri.

Totalt i beslag
•en cannabisplanta
•ca 8 gram amfetamin
•drygt 800 st Benzodiazepiner (narkotikaklassade läkemedel)
•ca 8000 kr

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.