Polarbröd på Facebook – med recept på romantisk smårgåstårta

14 FEB 2011
Skrivet av :
För att kunna lyssna på konsumenterna och dela med sig av Polarbröds värld som innefattar kärlek till bröd, innovativa lösningar med norrländska egenskaper lanserar nu Polarbröd en fanpage på Facebook. Det är en kraftfull satsning och målet är att få många aktiva anhängare framöver.

Helena Rönnmark


– Vi älskar bröd! Vi är på Facebook för att vi vill lyssna på vad besökarna tycker om oss och våra bröd. Vi vill föra en nära dialog, utbyta tips, recept, tankar och idéer, säger Polarbröds informatör/kommunikatör Helena Rönnmark.
Lagom till Alla Hjärtans Dag så bjuder Polarbröd på ett recept till en romantisk smörgåstårta för två med förslag på två olika fyllningar:


Brödet Vetevikare är perfekt att göra denna smörgåstårta med, använd tre stycken ”brödvik” för att få var sin bit.
 Fyllning 1
1 finhackad rödlök
2 kokta, hackade ägg
150 gram skalade och hackade räkor
hackad dill
ca 3 msk majonnäs
salt och vitpeppar
Rör ihop allt till en smidig smet.
Fyllning 2
50 g finhackad rökt renhjärta, alt stek
100 g Philadelfiaost
5 g nyriven pepparrot
5 cm finstrimlad purjolök
Blanda till en smidig smet och smaka av.
Arrangera tårtan med varsitt lager av fyllning, täck tårtan med ett tunt täcke av turkisk yoghurt och dekorera med sallad runt kanterna. Toppa med kräftstjärtar, rödlök, rökt skinka, renkött och en härlig hårdost. Vid servering så delar man tårtan smidigt på hälften i det praktiska ”brödviket.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.