Katastrofal start förstörde Älvsbyns segerchanser

02 FEB 2011

En dålig start förstörde Älvsbyns segerchanser i bortamatchen mot Stil. Det blev förlust med 3-4 (0-3, 2-1, 1-0) efter en bedrövlig första period.
– Om vi spelat mer disciplinerat från början hade nog resultatet blivit annorlunda, säger Peter Öhlund, tränare.
Ändå var det nära att Älvsbyn lyckades komma tillbaka efter den bedrövliga inledningen. En kvittering hängde i luften.
– Men vissa dagar vill puckrackarn inte in, säger Öhlund.

Pär Larsson var nära att själv vända matchen med sina två mål i mittenperioden.

Stil ledde med 3-0 efter första perioden. Mycket beroende på att Älvsbyn drog på sig för många utvsiningar. Stils tredje mål kom exempelvis i spel fem mot tre.
I andra ryckte ÄIF upp sig och Pär Larsson var på hugget. Först reducerade han till 1-3 redan efter 32 sekunder in i mittenrundan. Tyvärr replikerade Stil och utökade till sin ledning knappa minuten senare. Men Pär ville annat och gjorde sitt andra mål efter att lite drygt halva perioden spelats.
I sista perioden jagade ÄIF framgångsrikt och skapade nerv när Andreas Nyman reducerade till 3-4. I slutet tog ÄIF ut målvakten och var nära en kvittering. Men det blev förlust.
Två godkända perioder räckte inte denna gång. Plus ändå till Pär Larsson som visade hunger och var nära att på egen hand vända matchen.
Positivt var ändå ÄIF:s lagmoral och vilja att komma tillbaka efter den sega inledningen.
Kvaliteter finns men denna gång föll Älvsbyn på sitt odisciplinerade spel i första perioden.