Halva byn hade fest

13 FEB 2011
Skrivet av :


Musicerande myggor, dans, trevlig samvaro och inte minst fantastiskt god mat.
Lördagens trivselkväll i Bredels byagård blev som vanligt en mycket lyckad tillställning. Nära halva byns befolkning fanns på plats!
– Att så många kommer är ett kvitto på att det vi gör uppskattas, säger Tommy Lundh, ordförande.

Redan i dörren möttes besökarna av förförande dofter. Marina Lundberg och Anna Orädd frestade med kulinariska läckerheter i form av två hemlagade grytor (kyckling och räkor) och hembakat bröd.

Byaföreningens styrelse inledde med att sjunga ”Det är hit man kommer när man kommer hem” till ackompanjemang av Mosquitos.

Underteckande bjöds att smaka och trots att vi redan hade ätit middag kunde vi inte motstå lockelsen. Det både doftade och smakade helt underbart. Anrättningarna var en gastronomisk höjdare och kryddningen perfekt balanserad.
Inte konstigt att Bredselsborna går man ur huse när det vankas mat på byagården.

Ann-Katrin Larsson var en av många som hade en trevlig kväll.

Och på tal om byaföreningen; den har 350 medlemmar. Tre gånger fler än byns invånarantal. Byaföreningen skulle kanske arrangera utbildningar i marknadsföring och försäljning..?

Margareta Burström och Marina Lundberg serverade läckerheter.

Efter förtärd måltid vankades musik och dans till bandet Mosquitos. Bandet består av; Johan Nygren, gitarr, Roland Ek, gitarr och sång, Marcus Andersson, akustisk gitarr och sång, Olov Johansson, bas, och Roland Ek, trummor.
Ryktet om Bredsels förträfflighet är även vida spritt bland landets artister. Exempelvis har Nick Borgen självmant bett att få komma tillbaka. Byn har också hyllats av Euskefeurat och Evert Ljusberg.

Tommy Lundh, nöjd ordförande.

Och ni som läser detta har anledning att följa vad som sker i byn. Det gör ni bäst genom att dagligen läsa byaföreningens utmärkta och informativa blogg på http://bredsel.blogg.se/.
För det kommer att hända fler saker som cafékvällar, valborgsmässofirande, korvgrillning på Bredselsberget och en större sak…
…men vad hålls än så länge hemligt.
–  Vi siktar på att ta hit en stor artist före sommaren, avslöjar dock Lundh.

På bloggen kan ni också läsa mer om festen.
Se även TV-inslag i toppen av detta inlägg eller under TV högst upp på sidan.

TEXT: TONY BERGLUND
FOTO: ANNE GRAF, BIRGITTA SJÖLUND OCH STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.