EM-guld till Jonas

03 FEB 2011
Skrivet av :

Jonas Larsson, Luleå, och studerande på Idrottslinjen i Älvsbyn, tog GULD i den yngre juniorklassen vid U-EM i norska Lillehammer. Jonas var i ledning från start till mål.
Till slut vann han med hela 3.24 före ryssen Ivan Kulikov och ytterligare tre sekunder före Norrmannen Jonas Madslien Bakken.

Jonas Larsson på väg mot EM-guld i norska Lillehammer.

Vi har tidigare berättat om att fyra elever från Idrottslinjen i Älvsbyn blivit uttagna att representera Sverige i Junior-VM/Ungdoms EM i skidorientering i Norska Lillehammer.
 Idag inleddes tävlingarna med långdistans och det blev succé direkt när Jonas Larsson tog ett imponernade guld.
De övriga Älvsbyeleverna i UEM hade också en bra dag. Evelina Wickbom blev 7:a och Filip Salén 8:a.
Den fjärde ”Älvsbybon” Ulrik Nordberg åkte i den äldre herrjuniorklassen och hade oturen att först bryta en stav och efter att han fått en ny så stod ett träd i vägen i en av det branta utförsbackarna, och trädet vägrade flytta sig.
Ulrik tvingades bryta tävlingen men är full av revanschlusta inför sprintdistansen på fredag.
Sverige hade en riktigt bra dag och tog hem 4 av 6 guldmedaljer samt två silver. Förutom Jonas vann Frida Sandberg , Säter, D 17, Daniel Svensson Mora, H20 och Helene Söderlund; Mora, damernas EM.
Silvermedaljern vann Tove Alexandersson och Anton Sjökvist Borlänge i de äldre juniorklasserna.
Länk till arrangörens hemsida. http://www.skio2011.com/
TEXT OCH FOTO: STUREN NORÈN

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.