Annacarins femte raka seger

14 FEB 2011
Skrivet av :

Annacarin Karlssons framgångar fortsätter.
Hon vann första deltävlingen i snöskotercross-SM som avgjordes i Lima, Dalarna.
– Detta blev min femte raka seger. Jag känner mig stark och trygg i min körning och jag hoppas verkligen att detta flyt håller i sig hela säsongen, berättar Annacarin.

Annacarin Karlsson, Älvsbyns MS, vann första SM-deltävlingen i Lima. Hennes femte raka seger. FOTO: JENNIE LIDMAN

Tävlingsförutsättningarna var de bästa tänkbara. Mellan fem och tio minusgrader.
– Bättre väder gick det inte att få. Måste dessutom berömma Limas MK för en superbra genomförd tävling och en riktigt rolig bana, säger Annacarin, som dock hade oturen att bli sjuk veckan efter hennes segertåg i Arctic Cat Cup.

– Förkylningen ville inte ge med sig. Med sprängande bihålor och konstant hostande blev det ingen träning på två veckor. Så jag kännde att förberedelserna inför tävlingen i Lima inte var som jag tänkt mig. Jag kom igång med träningen först två veckor innan tävlingen, men efter en veckas ”nötning” på bana kände jag att jag började hitta tillbaka i flytet.

Många tjejer deltar i årets SM.
– Vilket är jätteskoj. Vi blev uppdelade i två grupper och körde två kval plus en final. Körningen i kvalen kändes kanon och skotern är jag toknöjd med. Jag slutade tvåa och etta i mina heat. Men jag är inte lika nöjd med mina starter, får jobba lite mer på det.

Till finalen kände Annacarin, trots årets framgångar, en viss nervositet. Och starten blev inte som hon tänkt sig.
– Jag fick den sämsta starten någonsin och kom ut som 6:a eller 7:a ur första kurvan. Jag fick jobba mig upp till andra plats då Marcia, som tog täten hade hunnit skaffa sig en rejäl ledning. Men jag knappade in på henne ganska fort. Då plötsligt körde hon ut ur banan över en vall och jag kunde lätt gå upp i ledningen. Den höll jag hela vägen in i mål,

Efter ännu en seger så kändes förstås de 100 milen hem lite enklare.

Femma i damfinalen blev hennes klubbkamrat Matilda Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.