60-årigt par dog efter trafikolycka på Riksväg 374

27 FEB 2011
Skrivet av :

UPPDATERAD: En svår trafikolycka inträffade strax före klockan 15:00 vid Bredsel, cirka fem kilometer norr om Vidsel. 
En man i 60-årsåldern dog av de skador han ådrog sig. 
Hans svårt skadade maka avled senare under kvällen på sjukhus.
Båda var hemmahörande i Älvsbyns kommun.

Det var två fordon som frontalkolliderade cirka 5 kilometer från Vidsel i riktning mot Kåbdalis i höjd med infarten till Bredsel.
Det omkomna paret, födda 1947 respektive 1948, skulle enligt polisen svänga in mot just Bredsel  när de blev påkörda av ett mötande fordon.

Daniel Haarala, inre befäl hos SOS Alarm, berättar att en av bilarna blev ordentligt krockskadad och att fordonen verkar ha mötts med förarsidorna mot varann.

Räddningstjänsten från Älvsbyn och Vidsel anlände med totalt fyra brandbilar, tre ambulanser och även en helikopter.
– Det rådde god sikt på olycksplatsen. Däremot var det halt väglag med tanke på att temperaturen låg runt noll grader, säger Erik Johansson, länsvakthavande befäl till tidningen NSD.

Den 63-årige mannen dog på olycksplatsen. Hans hustru fördes med helikopter till Sunderbyns sjukhus men inte heller hennes liv gick att rädda. Vid 22-tiden på lördagskvällen avled kvinnan.
I den mötande bilen färdades ett två kvinnor i 30-årsåldern och ett barn. De fördes till Sunderbyns sjukhus med ryggsmärtor.

Platsen där olyckan inträffade ligger illa till då det är långa körtider för ambulansen dit. Det var också mycket trafik längs vägen mellan Älvsbyn och Kåbdadlis på lördagen. Under räddningsarbetet blev köerna långa. Men vid 17-tiden kunde vägen öppnas igen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.