”Wow – vilken föreställning”

28 JAN 2011
Skrivet av :

Läraren Inger Lundberg har tillsammans med sina elever tjuvkikat på musikalen snövit i Luleå som har premiär i morgon lördag. För regi svarar Håkan Bjerking (ja, han var i Älvsbyn under inspelningen av filmen ”En enkel till Antibes”). Han har även gjort musik och sångtexter tillsammans med Tomas ”Orup” Eriksson.

Här följer Ingers intryck av föreställningen:
Nyss hemkommen efter en fantastisk kväll tillsammans med elever årskurs 9. 
Vi har varit till Norrbottensttern i Luleå och sett genrepet av musikalen Snövit. Eleverna gav föreställningen mycket bra betyg och imponerdes av den elaka styvdrottningens skådespeleri och sagolika röst. 


Snövit sjöng också mycket bra. Dvärgarna roade oss och lockade till många skratt. Den klassiska sagan berättades med fart och fläkt med flera tänkvärda budskap om bland annat jämlikhet som aldrig blev plumpa.
Kostym och mask var WOW! I övrigt avskalad scenografi. 
Väldigt lyckat! Resan var tänkt som en kickoff inför årets upplaga av Teaterprojektet. 
Vi har satt igång med repititionerna av Shakespears En midsommarnattsdröm som vi liksom tidigare år har beabetat till en musikteater.

Föreställningen rekommenderas varmt till barnfamiljer och jag vet att Älvsby teaterförening erbjuder en bussresa den 6 februari.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.