Sabotage och stöld orsakar telefelet

30 JAN 2011
Skrivet av :

Tele2 och Telia har sedan lördagskvällen stora problem i både fast, mobil och bredbands trafiken i stora delar av norrland, sedan en optokabel skadats i Luletrakten. Omfattningen av felet är betydande och man hoppas kunna ha avhjälpt felet vid 17-18 tiden på söndagen.

Orsaken till telefelet är Sabotage samt Stöld i närheten av Sunderby Sjukhus. Under gårdagskvällen uppstod ett telefel i Norrbotten. Det har nu konstaterats att det beror på ett Sabotage.
Okända gärningsmän har klippt av fiberkablar på flera ställen i höjd med Sunderby sjukhus. Detta har förorsakat stora problem i telefonnätet samt andra funktioner såsom tv-utsändningar via Com-Hem mm.
Det har förorsakat stora störningar i samhällsviktiga funktioner. Bl a har det tidvis varit svårt att nå polisen och är så fortfarande. Även SOS-alarm har haft problem. Vi har blivit kontaktade av allmänhet som har haft stora problem för att komma fram till bl a polisen.

Brottsrubriceringen i nuläget är Sabotage samt stöld. Från platsen har tillgripits kopparkabel.
POLISEN SÖKER VITTNEN GÄLLANDE OMRÅDET RUNT SUNDERBY SJUKHUS SAMT JÄRNVÄGSHÅLLPLATSEN, LULEÅ, VID 22.30-TIDEN IGÅR KVÄLL. ALLA IAKTTAGELSER I DETTA OMRÅDE ÄR VIKTIGA. PERSONER, FORDON SOM HAR IAKTTAGITS PÅ PLATSEN MM. RING POLISEN tfn 114 14.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.