Rallyskola i Sikfors

10 JAN 2011
Skrivet av :

17 vetgiriga, från Haparanda i norr till Umeå i söder, samlades i helgen i Sikfors för en komplett Förar- & Kartläsarutbildning i Rally. Dessa ”manglades” med teori från kl. 08.00 till det praktiska provet kl. 15.00.
De som manglade var kursledaren Curt Jonsson, Sikfors och L-ABC utbildaren Urban Nilsson från Räddningstjänsten i Luleå ( titta på bildernasom också berättar en hel del)
Deltagarna bjöds kontinuerligt på fika och mat av de jätteduktiga ”matkonstnärerna” Solveig Jonsson och Åsa Nilsson.
Alltså kl. 15.00 var det start av debutanternas praktiska prov där banläggare Robert Karlsson hade lagt en tajt bana på och i skogarna runt Bodträsket i Sikfors där Biträdande Tävlingsledaren Dick Olovsson hade placerat ut tidtagare så kursdeltagarna fick ordentlig träning med RoadBook, karta och inte minst klocka. Sekretariatet sköttes med bravur av Maria Bergman.
Alla var nöjda så nu får vi se vilka deltagare som dyker upp i skogarna här uppe i norr, kanske redan på lördag uppe på Lombens skjutfält då Rally DM startar för året.
Sikfors SK fortsätter i februari med ett genrep den 12:e inför sitt eget DM-Rally den 26 februari men där emellan blir det bilåka för alla, både de som har och inte har licens, på Bodträsket den 12/2. SSK räknar med att hålla med bil till denna begivenhet som kallas ”Ticket To Drive”.
 Vi hälsar alla välkomna till Sikfors där det händer!

Hälsn.
SSK/RÄJS
Curt Jonsson

Start- & Resultatlista:
Startnummer Namn Starttid Godkänd
2 John Forsmark 15.01 Ja
Jesper Eskeleinen Ja
3 Simon Lundgren 15.02 Ja
Tommy Berg Ja
4 (Jarmo Eskeleinen, hjälpförare) 15.03 (Ja)
Roger Berglund Ja
5 Karl-Fredrik Åhman 15.04 Ja
Evelina Jennerfors Ja
6 Christer Jonsson 15.05 Ja
Mathias Lund Ja
7 Ulf Lindberg 15.06 Ja
Johanna Heikinen Ja
8 Marcus Öqvist 15.07 Ja
Gustav Johansson Ja
9 Joakim Gustavsson 15.08 Ja
Anton Enström Ja
10 Thomas Prescher 15.09 Ja
Sanna Makslahti Ja

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.